Skriv diktamen!

Lyssna många gånger och skriv texten på ett papper. Lämna texten till mig så läser jag. Sedan får du ett facit av mig och du kan rätta själv:)

Annonser

2 thoughts on “Skriv diktamen!

 1. Hej Anita,
  Jag ska träna mer med din diktamen. Det hjälpte mig mycket att lära mig svenska bättre och bättre. Jag lär mig några nya ord, grammatik, hur att skriva orden, och lyssna väldigt noggran. Därför tycker jag om dina diktamens, alla finns här. Tack för det Anita.

  Arbete och Fritid
  Jag arbetar på en kyrkogård. Mina uppgifter är att vattna blommor, klippa gräsmattan, plantera växter och mycket annat. Jag arbetar del tid, det betyder att jag inte arbetar fulltid. Jag har ett vikariat på sex månader, men jag vill gärna bli tillsvidare anstält. Jag trivs bra, jag är en lugn och kreatif person. Min arbetsplats är lugn och jag tycker om att jobba utom hus med mina händer. I mitt hemland arbetar jag som busschauffor i fem år, men det tyckte jag inte var så kul. Jag har en svensk kompis som också jobbar på kyrkogården. Vi brukar träffas på helgerna ibland. Då fikar vi eller går ut fiskar, men det är inte alltid vi för napp. Jag umgås också mycket med min familj som består av fru och två små flickor på fyra och åtta år. Vi tycker om att åka till skogen och vara i naturen. Ibland plockar vi olika bär och svampar, och vi gör både sylt och olika maträtter av det. Favoriten är att göra blåbärssaft och kantarell smörgåsar.

  -khoni-

  • Hej!

   Vad kul att du fortsätter att träna här på bloggen:) Du har skrivit en mycket bra diktamen! Några ord är fel, så de skriver jag här nedan:

   full tid (två ord), anställd, kreativ, utomhus (ett ord), busschaufför (svårt ord;)), får (får napp)

   Jätte, jätte bra!!

   Ha det så gott!

   //Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s