Första dagen på terminen

Idag har vi fortsatt att prata om Tema arbete. Vi tränade på att läsa av diagram genom att jämföra andelen kvinnor och män som var lärare 1990  och 2008, samt rektorer samma period. Vi tränade också på att läsa av tågtidtabellen mellan Karlskrona och Köpenhamn, det är bra att kunna!

Alikali gjorde ett jättebra tal om sin praktikplats på AMA. Han berättade om lokalerna, kamraterna, uppgifterna, verkstadens maskiner och verktyg som de använde. Han visade också många bilder. En viktig sak att kunna vad gäller teknik är matematik – det är tur att det är ett så roligt ämne:)

Sista timmen tränade vi på att skriva ett peronligt brev till en arbetsansökan. Det är ett av målen i kurs C – att kunna skriva ett personligt brev till en arbetsgivare. Om du känner att du inte kan detta, tycker jag att du tränar lite extra 😉

Vi ses imorgon!

Annonser

35 thoughts on “Första dagen på terminen

 1. tråd var bra och användbara du är besta lärare anita och du har vackert leende tack så yeet mycket får hjälpa oss

 2. Precis,Vi behöver träna mer med hur man skriver en arbetsansökan.
  och jag tycker om att tema arbete det är intressant för alla,tycker jag..
  Vi har slutet med teman idag i klassen ,men jag ska försitta med teman hemma ,därför jag behöver klara mer med den .

 3. hej anita
  det är jätte bra information får arbetsansökan men jag vill ha arbets jag ska träna får ansöka så jag gillar det tema ,så jag ska säga tack får lära arbetsansöka

 4. Förra året har jag läst mig mycket på SFI med min lärare Anita och Anjelika som är jätte snälla och duktiga,, de ge mig eller oss många lektioner och viktiga ämnen,,
  vi har till boka till skola på måndags 8 – 1 och jag var så glad att träffas min kompisar och min lärare,, första dag efter jul var specialist.. vi har slutat tema arbete med Anita och det var mycket viktig för oss och min kompis Ali kalil har gjort nästan vad kallas debatt det var mycket bra och han var modig,, men inte bara igår var viktig i Sfi men alla dagar, vi har fått nya lektioner och viktiga saker.
  På kurs C jag har fått mycket erfarenhet på svensk språket och nu kan jag prata med min lärare och andra person mycket mer, och nu kan jag diskutera några saker och jag vet mycket om demokrati i Sverige, bostad, val, lag, och rättigheter, statsskick vad går i Sverige.
  Nu har jag färdigheten för att umgås på svensk samhellet på bra intryk.

 5. Hej Anita!
  Jag tickar det är bra och jag tror om alla elever hjälper till den gropen arbeta är bättre. Jag tickar också om du lämna på alla elever 5 ny ord på varje dag, det är bättre också. Jag tickar gropen-arbeta är bra att på den alla elever aktiemajoritet.

  Med vänlig hälsningar

 6. Idag är första dagen på terminen Vi ses på Anita , Angelica har semaster och vi också har en ny praktic lärare. Vi pratade om Tema arbete och tränade läsa och skrivit ett peronligt brev till en arbetsansökan. Jag vet hur söka jobbet.Tack för Anita och tack för idag!

 7. Lärare siger mig va vill du jobba i nytt år. jag siger jag ska flytta forslunda darför min legenhet mycket stör svårt städar din lägenhet. jag intessierat en small lägenhet i forslunda idag skirivit kontackt papper . jag är glad darför ny lägenhet är soo fint och near the vilsta din sommar är bra för mig jag kommer vilsta varije dag . Perata om joobet lärare siger mig va vill du jobbet jag siger jag ska kommer till jobbet for dator. dock jag moste trana prata svensk och kommer din korsh . Min jobb i hemmland är grafic dator ..

 8. Hej anita! jag ska säg för dig tack så mycket att göra sfi med anita eller klassens blogg. Det är bra för träna och det är viktig när man vill studera och det är viktig att lära mig. När jag lära mig sfi med anita jag tror att gå bra och jag kan prata, läsa och skriva. Du har också jättebra hjälppa med elever och du är snäll och du göra allt vad villelever.Jag tycker mycke det sfi med anita jag så det bra för mig tack så mycke hej då vihörs. Tibe

 9. precis ,VI har slutet med tema arbete .den teman det är intressant för alla,och vi behöver
  träna mer med hur man skriver en arbetsansökan,tycker jag.
  tack till läraren,de är bästa,..
  hanana.

 10. Hej Anita!
  Jag är glad att tittade din webblog. Jag tycker det är bättre att göra ett nytt ord varje dag 5 studenter. Det är fortfarande arbetsgrupp där alla elever tala. Jag är nöjd med ditt arbete. Jag tror att det är bra.

 11. första jag vill säga tack till Anita och Angelica för allt .Jag tycker det kursen är mycket bra och jag har fått viktiga saker som tema arbete ,yrken , utbildning och familjen tema. Jag hopps på fritiden lära mig mer och mer . Tack till dig

 12. 09/01/2013 till ubah
  Hej! ubah
  Hur mår du? Jag saknar dig. Det var länge sen vi pratade. Vad pysslar du med numera?

  Jag studerar i skolan idag. Vi arbetar med verb grupp 1. Det är intressant och lätt.

  Jag ska berätta vad jag gjorde i helgen. I lördags vaknade jag klockan elva. Jag duschade och åt frukost. Efter frukosten borstade jag tänderna. Sedan lyssnade jag på italian musik. Klockan ett tittade jag på TV. Jag tittade på flim som heter oprezione valcharia

  Sedan cyklade jag till Turning fröslunda Där hälsade jag på en kompis. Han heter Abdullah. Vi lagade arabisk mat. Det var gott. På kvällen spelade vi dataspel, Playstation. Det var roligt.

  mittHälsningar, Abdimalik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s